Zapraszamy do współpracy

Jesteśmy bardzo chętni do współpracy we wszelkim zakresie. W naszym gospodarstwie posiadamy 200 hektarów gruntów ornych oraz 170 hektarów łąk. Dotychczas udało nam się z sukcesem zrealizować kontrakty z klientami polskimi jak i zagranicznymi. Nasze produkty oprócz rynku polskiego trafiają także na rynek niemiecki, włoski czy austriacki.

Współpracujemy również z Politechniką Koszalińską w celu poprawy jakości upraw roślinnych oraz Politechniką Gdańską w zakresie wdrażania nowych technologii w przemyśle spożywczym. Jesteśmy ponadto członkiem grupy producentów rolnych „Wołowina Pomorska” oraz Stowarzyszenia Ekologicznych Producentów Rolnych Bio-Idea.

Chętnie podjęlibyśmy współpracę z klientami indywidualnymi jak i z większymi firmami. Jesteśmy otwarci na testowanie nowych upraw roślinnych oraz technologii rolniczych i spożywczych.

Historia powstania gospodarstwa

W 2001 roku Małgorzata i Grzegorz Bartosiewicz przejęli ziemię gospodarstwa rolnego w Jaworach. Od tego czasu podejmowano wszelkie kroki, aby uruchomić gospodarstwo ekologiczne, co nastąpiło w roku 2005.

Na początku zajmowali się produkcją roślinną, takich zbóż jak pszenica, orkisz, płaskurka, żyto czy owies. Wraz ze zdobywanym doświadczeniem przeszli do hodowli roślin wymagających bardziej specjalistycznej uprawy, tj. gryki, koniczyny białej i czerwonej, łubinu, seradeli.

Od 2009 roku równolegle prowadzą także hodowlę zwierzęcą oraz produkcję ekologicznych pasz.

W 2011 roku jako gospodarz dołączył także ich syn Jim Bartosiewicz. Obecnie gospodarstwo silnie się rozwija. W najbliższej przyszłości planuje się rozszerzyć działalność o produkcję wysoko wyspecjalizowanej żywności bezglutenowej, wegetariańskiej i wegańskiej oraz wprowadzaniu technologii alternatywnych źródeł białka.

Profil gospodarstwa

Na dzień dzisiejszy skupiamy się przede wszystkim na produkcji roślinnej. Będziemy dalej rozwijać się w tym kierunku, tak aby móc zaoferować szerszą paletę przetworzonych produktów zbożowych. Z produkcji zwierzęcej oferujemy przede wszystkim materiał hodowlany, ewentualnie także sztuki ubojowe. W ofercie posiadamy również mąki z uprawianych w gospodarstwie roślin. W sprzedaży możemy zaoferować ponadto pasze dla bydła. Każdy z produktów opuszczający nasze gospodarstwo posiada certyfikat ekologiczny.

Zboża 90%
Wołowina 80%
Produkty roślinne 70%
Pozostałe 85%

EKO ELITA

Ekologia przede wszystkim

Gospodarstwo w Jaworach od 2005 roku funkcjonuje jako gospodarstwo ekologiczne.

Hodowla bydła

Od 2009 roku równolegle wprowadzona została hodowla zwierzęca oraz produkcja ekologicznych pasz.

Dla wegetarian

Eko Elita planuje rozszerzyć działalność o produkcję żywności bezglutenowej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Certyfikaty

Każdy z produktów opuszczający nasze gospodarstwo posiada certyfikat ekologiczny.

EnglishGermanPoland